Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Mayonaise maken is écht niet moeilijk. Het is vers, spotgoedkoop, snel klaar, je weet wat erin zit en je kunt het recept op simpele wijze een persoonlijke touch geven. Verse mayonaise smaakt ook zoveel lekkerder.

Ingrediënten:

- 1 scharrelei

- 1/2 theelepel mosterd

- een snuifje zout

- een snuifje peper

- 1/2 eetlepel citroensap of keukenazijn

- 300 ml maïsolie, zonnebloemolie of arachideolie

Benodigdheden:

- een staafmixer of klopper

- smalle hoge beker

Recept:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn

  1. Neem de smalle beker en voeg het ei, de mosterd, zout, een snuifje peper, en de citroensap/azijn én de maïsolie eraan toe.
  2. Plaats de mixer op de bodem vd beker en start de mixer.
  3. Bij het mixen hou je deze op de bodem vd beker, indien je merkt dat de olie bovenaan blijft drijven, breng langzaam de mixer iets omhoog. Je zou eventueel nog wat extra olie kunnen toevoegen, maar doe dit zeker met kleine hoeveelheden, en zorg dat de olie goed wordt opgenomen tijdens het mixen. Het is belangrijk om de olie langzaam toe te voegen om de mayonaise te laten emulgeren en te voorkomen dat het scheidt.
  4. Mix de mayonaise tot het dik en romig is.
  5. Proef en voeg indien nodig meer zout, peper of citroensap/azijn toe naar smaak.
  6. Als laatste giet je de mayonaise over in een potje die je kan afsluiten en plaats deze in de koelkast

Zelfgemaakte mayoniase

Voila, je eigen persoonlijke verse mayonaise blijft ongeveer 7-10 dagen goed in de koelskast.

TIP: wil je je mayonaise een persoonlijke touch geven, voeg dan wat uiensnippers aan toe.

Zo simpel kan het zijn!

Smakelijk :)

Dit artikel delen?

We use our own or third party cookies to improve your web browsing experience. If you continue to browse we consider that you accept their use.  Accept  More information